De dag waarvan je wist dat hij ging komen… De #mannequinchallenge waavan je wist dat hij ging komen…

Zoals een puber hoort te doen volgen mijn leerlingen elk jaar trouw alle hypes en internet trends. Tijdens hun strijd om als individu en unieke persoonlijkheid gezien te worden, zijn ze druk bezig om de online menigte op de voet te volgen.

Het ene jaar komt er een scooterhelm en een pittige beat het lokaal binnen omdat ze een Harlem Shake willen naspelen.

Voordat je het weet gooien we/ze allemaal emmers met ijs(water) over ons hoofd. Wordt Instagram, Snapchat, Musical.ly en Houseparty gedownload.

Om enige tijd later de hele dag dingen in de rondte te gooien om het op een coole manier te laten landen. Dankzij de Bottle flip hadden echt álle leerlingen een plastic flesje mee om te flippen en op de bodem te landen en soms een slokje uit te drinken omdat hij dan beter in balans is. Even geen flesje? Dan laten we gewoon de etui’s, geodriehoeken, rekenmachines of wat dan ook vliegen.

Braaf als ik ben doe ik netjes mee en zo film ik Harlem Shakes, gooi ik een bak ijs over mezelf heen (van beide filmpjes terug te vinden op lvnslssn), download ik weer een nieuwe social media app en raak ik verwikkeld in een strijd om wie als eerste het flesje op de bodem laat landen.

Ik dacht heel even dat de nieuwste hype, de huidige rage, de laatste trend, de challenge van momenteel mijn lokaal zou overslaan. Het kon ook niet anders dan dat ik vanmorgen hoorde: “mevrouw, mogen we vandaag een Mannequin Challenge doen? Als we goed gewerkt hebben natuurlijk.”

Friday, fun day toch? Leerlingen toveren telefoons tevoorschijn (blijkbaar hoort doen of je een selfie maakt er helemaal bij), plaatsen zichzelf in de vensterbank, gaan voeten op tafel, klimmen ze – na toestemming – op de kast (wel fijn dat ik eens niet degene op de kast ben maar zij) en zijn ze nog nooit zo rustig geweest.

Ze bevriezen in hun pose en ik moet langs lopen met een device om ze te filmen. Na poging één bekijken ze zelfstandig het resultaat terug op het smartboard door de iPad met de AppleTV te verbinden en besluiten ze dat ze het nog een keer willen proberen.

“Thanks mevrouw, het is echt goed gelukt! U filmt echt zonder te bibberen!”

Ik kan nu al niet wachten op de volgende challenge, al beviel zo’n stille groep mij goed – werken gaat als mannequin toch niet echt vlot!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *